Orasul Mangalia

Mangalia este al doilea municipiu al litoralului, fiind situat la 40 km sud de Constanţa şi la 14 km de graniţa cu Bulgaria.
Staţiune balneoclimaterică permanentă, de aceeaşi vechime istorică la fel ca şi a Constanţei (peste 2000 ani de atestare istorică), beneficiază de un climat deosebit, asemănător celui mediteraneean, cu media de temperatură anuală cea mai ridicată din ţară.
Printre obiectivele turistice interesante putem menţiona existenţa uneia din cele mai vechi moschei din România (1590). De asemenea, se mai pot vizita şi Muzeul de Arheologie care găzduieşte câteva exponate descoperite în zonă, colecţia de pipe şi curiozităţi ,,Mercurius” şi ruinele cetăţii Callatis.
Portul turistic al Mangaliei a fost reamenajat recent, fiind acum la standard europene. Este locul ideal pentru plimbările de seară. Regăsiți aici elegante cafenele, pizzerii. Tot aici se află și Parcul principal al Mangaliei cu intrare gratuită și numeroase atracții pentru copii de toate vârstele, inclusive o zonă cu păsări de curte și papagali.

Farul Genovez din Mangalia – a fost construit ȋntre anii 1858 – 1860, de o companie engleză, acest nume fiind dat ȋn amintirea negustorilor de altă dată.

Vă invităm și la Cofetăria Peach Pit Mangalia, www.cofetarie-mangalia.ro cu cea mai îndelungată tradiție din oraș! Copiii au aici și un loc de joacă iar prăjiturile sunt tot timpul proaspete pentru că provin din laboratorul propriu.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”mangalia”]

No Comments Yet.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.